Strona główna Trzy bit ciasto bez pieczenia

Trzy bit ciasto bez pieczenia

Z kremem « poprzedni | następny »
alaaa - Przepis na: Trzy bit ciasto bez pieczenia offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 507
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Trzy bit ciasto bez pieczenia
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Pyszne ciasto z masą krówkową, herbatnikami i kremem budyniowym nie wymagające pieczenia. Najlepsze na drugi dzień.


trudność: łatwe
czas:

Trzy bit ciasto bez pieczenia - SKŁADNIKI:

  • 60 herbatników szkolnych
  • 1 puszka masy krówkowej 510 g
  • 30 ml mleka
  • 2 budynie śmietankowe
  • 800 ml mleka
  • 50 g cukru
  • 150 g miękkiego masła
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 400 ml kremówki 30%
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 50 g mlecznej czekolady

Trzy bit ciasto bez pieczenia - PRZYGOTOWANIE:

Masa krówkowa Masę przełożyć do garnka, dodać mleko i podgrzewać na lekkim ogniu do połączenia się składników i masa będzie jednolita. Odłożyć do lekkiego przestudzenia. Krem budyniowy Z mleka odlać pół szklanki mleka i rozmieszać w nim budynie. Resztę mleka zagotować z cukrem, wlać rozmieszane budynie i zagotować. Budyń przykryć folią spożywczą (żeby nie powstał kożuch) i odłożyć do wystudzenia. Mało utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać porcjami zimy budyń i ucierać aż powstanie gładki krem. Bita śmietana Żelatynę zalać małą ilością wody do napęcznienia. Lekko podgrzać przed dodaniem do śmietany. Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Wlać letnią żelatynę, zmiksować. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć herbatniki (20 szt), wylać masę krówkową, ułożyć herbatniki, wyłożyć krem budyniowy, ułożyć herbatniki, rozsmarować bitą śmietanę i na koniec zetrzeć czekoladę. Odłożyć do schłodzenia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Trzy bit ciasto bez pieczenia (strona 1 z 1)  
zbysiowa

zbysiowa
offline

2014-01-20 21:30
U nas jedna warstwa to krakersy, to ciacho uzależnia ;)
Skomentuj
Oceń:
0
alaaa

alaaa
offline

2014-01-20 21:57
zbysiowa napisał(a):

U nas jedna warstwa to krakersy, to ciacho uzależnia ;)

może następnym razem wypróbuję z krakersami :)
Skomentuj
Oceń:
0
misia5

misia5
offline

2014-01-20 22:09
Czy mogę prosić o kawałek?:) Może być mały:)
Skomentuj
Oceń:
0
monikaT83

monikaT83
offline

2014-01-21 09:35
apetyczne ciasteczko:) jeszcze nie robiła trzy bita koniecznie muszę spróbować:)
Skomentuj
Oceń:
0
alaaa

alaaa
offline

2014-01-21 15:31
monikaT83 napisał(a):

apetyczne ciasteczko:) jeszcze nie robiła trzy bita koniecznie muszę spróbować:)

Monika najwyższy czas zrobić, nie wiesz co tracisz. :)
Skomentuj
Oceń:
0
alaaa

alaaa
offline

2014-01-21 15:33
misia5 napisał(a):

Czy mogę prosić o kawałek?:) Może być mały:)

Proszę się częstować, możesz nawet dwoma kawałkami. :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Z kremem
Maślankowo-brzoskwiniowa kostka Tarta makowo- pomarańczowa Dyniowa karpatka
Ciasto kajmakowo-makowe z jabłkami Ciasto z prince polo Kostka cappuccino z rumem i rodzynkami
Miodownik z orzechami Jabłkowy przekładaniec Ciasto czekoladowe z kremem dyniowym
Pie de limon- tarta cytrynowa Ananasowiec z kokosem Napoleonka na kruchym cieście

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane