alaaa

alaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 597]

Trzy bit ciasto bez pieczenia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne ciasto z masą krówkową, herbatnikami i kremem budyniowym nie wymagające pieczenia. Najlepsze na drugi dzień.

Trzy bit ciasto bez pieczenia Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Trzy bit ciasto bez pieczenia

  • 60 herbatników szkolnych
  • 1 puszka masy krówkowej 510 g
  • 30 ml mleka
  • 2 budynie śmietankowe
  • 800 ml mleka
  • 50 g cukru
  • 150 g miękkiego masła
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 400 ml kremówki 30%
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 50 g mlecznej czekolady

Sposób przygotowania:

Trzy bit ciasto bez pieczenia

Masa krówkowa Masę przełożyć do garnka, dodać mleko i podgrzewać na lekkim ogniu do połączenia się składników i masa będzie jednolita. Odłożyć do lekkiego przestudzenia. Krem budyniowy Z mleka odlać pół szklanki mleka i rozmieszać w nim budynie. Resztę mleka zagotować z cukrem, wlać rozmieszane budynie i zagotować. Budyń przykryć folią spożywczą (żeby nie powstał kożuch) i odłożyć do wystudzenia. Mało utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać porcjami zimy budyń i ucierać aż powstanie gładki krem. Bita śmietana Żelatynę zalać małą ilością wody do napęcznienia. Lekko podgrzać przed dodaniem do śmietany. Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Wlać letnią żelatynę, zmiksować. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć herbatniki (20 szt), wylać masę krówkową, ułożyć herbatniki, wyłożyć krem budyniowy, ułożyć herbatniki, rozsmarować bitą śmietanę i na koniec zetrzeć czekoladę. Odłożyć do schłodzenia.