dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Tuńczyk z papryką i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Steki z tuńczyka podane z duszoną papryką i cebulką. Pysznośyci dla każdego i proste w przygotowaniu.

Tuńczyk z papryką i cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tuńczyk z papryką i cebulą

 

Sposób przygotowania:

Tuńczyk z papryką i cebulą
Steki skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą. Dokładnie nacieramy solą morską i kolorowym pieprzem. Odstawiamy w chłodne miejsce na ok 15 minut. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w małe paseczki. Cebule i czosnek obieramy i siekamy. Na oliwę wrzucamy cebulę, a następnie paprykę i czosnek. Całość dusimy do miękkości warzyw i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz papryką słodką i ostrą. Tuńczyka smażymy na patelni grillowej z dwóch stron. Podajemy duszonymi warzywami. Smacznego!
Tuńczyk z papryką i cebulą
Steki z tuńczyka nacieramy przyprawami i odstawiamy na kwadrans.
Tuńczyk z papryką i cebulą
Oczyszczone warzywa kroimy w drobne kawałki.
Tuńczyk z papryką i cebulą
Warzywa dusiemy do miękkości i doprawiamyd o smaku.
Tuńczyk z papryką i cebulą
Tuńczyka smażymy z obu stron na patelni grillowej

Tagi:

papryka