evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Tuńczyk z Warzywami wg Evity

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Wyśmienita wiosna na talerzu :)

Tuńczyk z Warzywami wg Evity Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tuńczyk z Warzywami wg Evity

 

  • Polędwica z tuńczyka 2szt.(mrożona 225g)

 

  • Na marynatę:

 

  • 4 łyżki olej lub oliwa (do wyboru)
  • 2 suszone pomidory (pokrojone drobniutko)
  • 2 łyżeczki posiekanego drobno koperku
  • 2 ząbki czosnku pokrojonego w kosteczkę
  • sok z jednego plastra cytryny (1cm)

 

  • Ponadto:
  • 10 pasków cukini
  • 4 duże krążki czerwonej cebuli
  • sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania

Sposób przygotowania:

Tuńczyk z Warzywami wg Evity
Z powyższych składników robimy marynatę-mieszamy. Na patelni grillowej lub zwykłej przesmażamy cukinię i cebulę-odsączamy za pomocą reczników papierowych. Do naczynia żaroodpornego wkładamy poledwiczki tuńczyka.Solimy,pieprzymy i na każdą rozsmarowujemy wcześniej przygotowaną marynatę.Przykrywamy folia aluminiową. Rozgrzewamy piekarnik do 180*C i pieczemy 30 minut (grzanie góra-druga półka od góry) Pod koniec zabieramy folię i jeszcze chwilkę podpiekamy. Na talerzu układamy cukinię,na nią krążki cebuli a na wierzch tuńczyka i podajemy..... SMACZNEGO :-)
Tuńczyk z Warzywami wg Evity
Z powyższych składników robimy marynatę-mieszamy.
Tuńczyk z Warzywami wg Evity
Na patelni grillowej lub zwykłej przesmażamy cukinię i cebulę-odsączamy za pomocą reczników papierowych.
Tuńczyk z Warzywami wg Evity
Do naczynia żaroodpornego wkładamy poledwiczki tuńczyka.Solimy,pieprzymy i na każdą rozsmarowujemy wcześniej przygotowaną marynatę.Przykrywamy folia aluminiową.

Tagi:

marynaty