Tuńczykowa pasta do chlebków

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Oto pyszna i prosta w przygotowaniu pasta jajeczno - rybna. Robi się ją bardzo szybko, będzie doskonała na przekąskę lub drugie śniadanie.

Tuńczykowa pasta do chlebków

Składniki:

Tuńczykowa pasta do chlebków

 

  • 8 ugotowanych żółtek
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
  • 4 łyżeczki koncentratu
  • sól
  • pieprz
  • kiełki rzodkiewki

 

Sposób przygotowania:

Tuńczykowa pasta do chlebków
Żółtka wkładamy do miski i rozgniatamy je widelcem. Tuńczyka lekko odsączamy z oleju i dodajemy rybę do żółtek. Mieszamy i następnie dodajemy koncentrat i przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i, jeśli mamy rękaw cukierniczy przekładamy do niego pastę i wyciskamy na kromki chlebka. Jeśli nie mamy rękawa pastę rozsmarowujemy nożem. Na wierzchu układamy kiełki.