Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

tuńczykowa sałatka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

sałatka z tuńczykiem w makaronie z ryżem

tuńczykowa sałatka

Składniki:

tuńczykowa sałatka

 

  • pół opakowania makaronu (wzorki)
  • woreczek ryżu
  • 3 puszki tuńczyku
  • papryka czerwona
  • 2 cebule
  • pęczek szczypiorku
  • pietruszka
  • puszka kukurydzy
  • 3 jaja
  • majonez
  • musztarda
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

tuńczykowa sałatka
Makaron gotujemy w osolonej wodzie aż będzie pół miękki. To samo robimy z ryżem. Wykładamy ryż z makaronem do głebokiego naczynia i mieszamy ze sobą.
Jaja gotujemy na twardo. Obieramy. Kroimy w kostkę i wrzucamy do makaronu i ryżu.
Kukurydzę wykładamy na sitko by sok ściekł Jak już ścieknie dodajemy do naczynia z sałatką.
Cebule obieramy i kroimy w kostkę. To samo robimy z papryką.
Szczypiorek siekamy drobniutko . Tak samo robimy z pietruszką. Dodajemy to wszystko do naczynia z makaronem i innymi składnikami.
Do majonezu dodajemy łyżkę musztardy. Doprawiamy solą oraz pieprzem .Dokładnie ze sobą mieszamy.
Dodajemy mase majonezową do sałatki i mieszamy.
Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Tagi:

ryż makaron