kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Tuńczykowy pasztet bez pieczenia

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tuńczykowy pasztet bez pieczenia

Tuńczykowy pasztet bez pieczenia

Składniki:

Tuńczykowy pasztet bez pieczenia

 

  • 1 łyżka masła
  • pół cebuli
  • 25 dag tuńczyka w oleju
  • 10 czarnych oliwek
  • 25 dag serka mascarpone
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Tuńczykowy pasztet bez pieczenia
Oliwki bardzo drobno posiekać. Zmiksować tuńczyka z 1 łyżką oleju z puszki. Następnie wymieszać z serkiem. Obrać cebule i bardzo drobno posiekać. Wymieszać z tuńczykiem i serkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Formę natłuścić, oprószyć bułką tartą, wypełnić masą. Wstawić na 6 godzin do lodówki.