Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Twarogowe bułeczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 14
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne bułeczki z bardzo chrupiącą skórką.Dzięki twarogowi są lekko wilgotne.Idealnie smakują posmarowane masełkiem.

Twarogowe bułeczki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Twarogowe bułeczki

 

 

Sposób przygotowania:

Twarogowe bułeczki
Drożdże rozcieramy z połową ciepłego mleka,połową ciepłej wody,cukrem i 2 łyżkami mąki.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut. Do mąki dodać sól,olej,pokruszony ser,wyrośnięte drożdże i stopniowo dolewając pozostałe mleko i wodę zagniatamy ciasto,wyrabiamy około 5 minut.Następnie przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 1 godzinę w ciepłym miejscu. Po tym czasie z ciasta formujemy okrągłe bułeczki,układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na około pół godziny w ciepłym miejscu żeby podrosły. Bułeczki pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Z przepisu wychodzi około 14 bułeczek. 
Twarogowe bułeczki
Składniki w misce przygotowane do zagniatania.
Twarogowe bułeczki
Wyrośnięte,uformowane bułeczki,przygotowane do pieczenia.