marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Twarogowe paczuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przystawka idealna dla każdego

Twarogowe paczuszki

Składniki:

Twarogowe paczuszki

 

  • 25 dag twarogu chudego lub półtłustego
  • 3 łyżki śmietany
  • sól
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 cebula dymka

Sposób przygotowania:

Twarogowe paczuszki
Rozpoczynamy przyrządzenie naszej twarogowej paczuszki. Twaróg rozgnieść widelcem, dokładnie zmiksować ze śmietaną. Cebulę oczyścić, opłukać, oddzielić szczypiorek. Cebulę pokroić w drobna kosteczkę, wymieszać z twarogiem, posolić do smaku. Rzodkiewki osączyć, odciąć liście i korzonki, opłukać, bardzo drobno posiekać lub zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Z masy twarogowej uformować niewielkie kostki, każdą obtoczyć w posiekanej rzodkiewce, obwiązać szczypiorkiem. Serdecznie zapraszam do przyrządzenia takie mały a cieszy. Życzę Smacznego ; )