akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Twarogowe placuszki z bananem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Nie masz pomysłu na zdrowe i pożywne śniadanie? Polecam te placuszki z twarogiem i bananem. Proste w przygotowaniu i gotowe w 10 minut.

Twarogowe placuszki z bananem

Składniki:

Twarogowe placuszki z bananem

 

  • 1 jajko
  • 50 g twarogu półtłustego
  • 2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1 banan
  • szczypta proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Twarogowe placuszki z bananem

Przygotowywanie ciasta

Jajko roztrzepać w misce, dodać do niego twaróg oraz rozgniecionego banana i dobrze wymieszać. Następnie wsypać mąkę pszenną pełnoziarnistą oraz proszek do pieczenia. Wszystko dobrze wymieszać trzepaczką.

Smażenie

Twarogowe placuszki z bananem
Smażenie twarogowych placuszków z bananem.

Nakładać porcje ciasta na rozgrzaną patelnie (po około 2 łyżki ciasta) Smażyć z obu stron do zarumienienia. Podawać na ciepło, np. z jogurtem, miodem, bananem. Smacznego!
(inspiracja/źródło: Bake&Taste)


Tagi:

jajko jajka