BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Twarożek na śniadanie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam pyszny, szybki w przygotowaniu twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, fajnie nadaje się na śniadanko do świeżego pieczywa.

Twarożek na śniadanie

Składniki:

Twarożek na śniadanie

 

  • twaróg półtłusty 250 g,
  • rzodkiewki 1 pęczek,
  • szczypiorku lub zielonej cebulki 1/2 pęczka,
  • śmietany 12 % lub 18% 2 -3 łyżki,
  • soli,pieprzu do smaku,

Sposób przygotowania:

Twarożek na śniadanie
Twaróg półtłusty utrzeć ze śmietaną do uzyskania gładkiej konsystencji.

Z rzodkiewki odciąć końcówki opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, następnie zetrzeć rzodkiewkę na tarce o dużych oczkach.

Dodać do twarożku razem z drobno posiekanym szczypiorkiem.

Twarożek doprawić do smaku solą i pieprzem.

Podawać ze świeżym pieczywem.