CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

Twarożek z miodem i begoniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wszyscy w domu uwielbiamy twarożek na śniadanie, a taki z miodem i begoniami szczególnie. Teraz w okresie letnim kiedy jest sezon na begonie warto zrobić. Jak smakują begonie? Są lekko kwaskowe smakiem przypominają rabarbar.

Twarożek z miodem i begoniami

Składniki:

Twarożek z miodem i begoniami

 

  • 300 g twarogu półtłustego
  • 1,5 łyżeczki cukru pudru
  • 1, 5 łyżeczki miodu
  • 2-3 czubate łyżki jogurtu naturalnego
  • 4-6 kwiatów begonii stale kwitnącej
  • maliny, borówki, jadalne kwiaty

Sposób przygotowania:

Twarożek z miodem i begoniami
Twaróg najlepiej półtłusty dobrze rozgnieść łyżką, widelcem, lub przetrzeć przez sitko.

My wolimy jak ma niewielkie grudki i nie jest tak bardzo papkowaty.

Begonie, szczególnie jak nie jesteśmy pewni pochodzenia, przelewamy gorącą wodą.

Twaróg mieszamy z cukrem i miodem, po wymieszaniu dodajemy jogurt i kawałki begonii.

Dokładnie mieszamy, formujemy kopczyki. Podajemy z jadalnymi kwiatami, malinami, borówkami, możemy polać jeszcze miodem.