iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Twarożek z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Twarożek śniadaniowy z tuńczykiem

Twarożek  z tuńczykiem

Składniki:

Twarożek z tuńczykiem

 

  • szczypiorek,
  • 25 dag twarogu półtłustego
  • 1 puszka tuńczyk w sosie wlanym,
  • 1 łyżka ketchupu,
  • 1 łyżka śmietany 12-procentowa,
  • 2 jajka,
  • pieprz biały

 

Sposób przygotowania:

Twarożek z tuńczykiem
Szczypiorek siekamy drobno. Jaka gotujemy na twardo , po ugotowaniu obieramy i siekamy. Twaróg miksujemy z śmietana i ketchupem. Tuńczyka odcedzamy na sitku i dodajemy do twarogu. Dodajemy posiekane jajka i mieszamy wszystko dobrze łyżką. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Chłodzimy. Podajemy do pieczywa.

Tagi:

jajko sosy jajka