monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1247]

Twarożek ze szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Biały ser uwielbiam dlatego,ze można łączyć go z przeróżnymi składnikami i zawsze jest pycha, do tego nie jest zbyt kaloryczny i dostarcza zdrowego tłuszczu, polecam moją nową wersję twarożku.

Twarożek ze szparagami

Składniki:

Twarożek ze szparagami

 

Sposób przygotowania:

Twarożek ze szparagami

ETAP 1:

Twarożek ze szparagami
szparagi zalać wrzątkiem odcedzić i pokroić w cienkie plasterki

Szparagi umyć, obrać. Przekroić na pół, przełożyć do miski i zalać wrzątkiem na około 5-7 minut. Następnie przełożyć na sito aby woda dobrze odpłynęła. Pokroić w cieniutkie plasterki.

ETAP 2:

Twarożek ze szparagami
do pokruszonego sera dodać pokrojone szparagi

Do miski przełożyć ser i rozkruszyć go widelcem. Dodać kawałki szparagów

ETAP 3:

Twarożek ze szparagami
rzodkiewke pokroić i dodać do pozostałych składników

Cebulkę drobno poszatkować. Sprawione rzodkiewki pokroić w małą kostkę.

ETAP 4:

Twarożek ze szparagami
ogórka pokroić razem ze skórką i dodać do miski

Ogórki umyć i razem z e skórką pokroić w średniej wielkości kostkę.Wszystkie składniki pasty dokładnie wymieszać.

ETAP 5:

Twarożek ze szparagami
doprawić do smaku dodać jogurt i dokładnie wymieszać

Doprawić do smaku i dodać łyżkę jogurtu, ponownie wymieszać. Jeśli masa będzie zbyt sypka dodać drugą jogurtu i wymieszać po raz ostatni. Odłożyć do lodówki na około 20-30 minut. Smacznego!