Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Twarożkowy torcik bez pieczenia

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Torty nie muszą być wcale z ciężkich mas, można zrobić je również w nieco lżejszej wersji.

Twarożkowy torcik bez pieczenia

Składniki:

Twarożkowy torcik bez pieczenia

 

  • 1 szt blat biszkoptowy,
  • 1 szkl mleko skondensowane,
  • 1.2 kg ser twarogowy,
  • 1 szkl śmietanka kremowa,
  • 1/2 szkl cukier puder,
  • 2 szt galaretka brzoskwiniowa,
  • 1 puszka brzoskwinie w puszce

 

 

 

Sposób przygotowania:

Twarożkowy torcik bez pieczenia
Do tortownicy włożyć gotowy blat biszkoptowy. 1 galaretkę rozpuścić w 1/3 szkl wrzącej wody, drugą w 2 szklankach, odłożyć do ostygnięcia. Ser twarogowy przemleć w maszynce 2 razy, włożyć do miski, dodać mleko skondensowane, cukier puder i galaretkę rozpuszczoną w małej ilości wody, zmiksować. Śmietankę ubitą na sztywno połączyć z masą, wymieszać. Krem wyłożyć na biszkopt w tortownicy, wyrównać, ułożyć brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką. Włożyć do lodówki, schłodzić.

Tagi:

sery ser