Tymbaliki z kurczaka

Przekąski « poprzedni | następny »
Danusia19671 - Przepis na: Tymbaliki z kurczaka offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 991
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Tymbaliki z kurczaka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszna zakąska na każdą okazję


trudność: łatwe
czas:

Tymbaliki z kurczaka - SKŁADNIKI:

Tymbaliki z kurczaka - PRZYGOTOWANIE:

Jajka ugotować na twardo, obrać pokroić na kawałki. Kurczaka umyć, włożyć do garnka zalać wodą, gotować. Warzywa obrać, opłukać, dodać do kurczaka, razem z przyprawami, gotować na bardzo małym ogniu, do miękkości mięsa. Ugotowanego kurczaka, oddzielić od kości, wywar przecedzić. Paprykę i marchewkę pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić w wywarze zagotować, odstawić do ostygnięcia. Następnie przygotować sześć małych salaterek, na dno każdej salaterki, włożyć po kawałku, jajka, marchewki, mięsa, papryki i kukurydzy z groszkiem, zalać małą ilością tężejącego wywaru, odstawić do lodówki. Gdy już dobrze galareta zastygnie, wyłożyć resztę składników, zalać galaretą, schłodzić. Gotowe tymbaliki ułożyć na talerzu, wyłożonym karbowaną sałatą, udekorować, natką pietruszki i plastrami cytryny


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Tymbaliki z kurczaka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przekąski
Roladki drobiowe ze szparagami Kolorowa sałatka z suszonymi jabłkami Paszteciki drożdżowe inaczej
Krewetki z patelni Zapiekane pomidory z kurką i zacierkami Babeczki gryczane z grzybami (krok po kroku)
Domowe zapiekanki Aromatyczne suszone jabłka Tarteletki z leśnymi grzybami
Pasztet grzybowo-ryżowy dla wegetarian Cynamonowe suszone jabłka Gozleme- Tureckie kanapki z patelni

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane