Tymbaliki z kurczaka

Przekąski « poprzedni | następny »
Danusia19671 - Przepis na: Tymbaliki z kurczaka offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1004
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Tymbaliki z kurczaka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszna zakąska na każdą okazję


trudność: łatwe
czas:

Tymbaliki z kurczaka - SKŁADNIKI:

Tymbaliki z kurczaka - PRZYGOTOWANIE:

Jajka ugotować na twardo, obrać pokroić na kawałki. Kurczaka umyć, włożyć do garnka zalać wodą, gotować. Warzywa obrać, opłukać, dodać do kurczaka, razem z przyprawami, gotować na bardzo małym ogniu, do miękkości mięsa. Ugotowanego kurczaka, oddzielić od kości, wywar przecedzić. Paprykę i marchewkę pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić w wywarze zagotować, odstawić do ostygnięcia. Następnie przygotować sześć małych salaterek, na dno każdej salaterki, włożyć po kawałku, jajka, marchewki, mięsa, papryki i kukurydzy z groszkiem, zalać małą ilością tężejącego wywaru, odstawić do lodówki. Gdy już dobrze galareta zastygnie, wyłożyć resztę składników, zalać galaretą, schłodzić. Gotowe tymbaliki ułożyć na talerzu, wyłożonym karbowaną sałatą, udekorować, natką pietruszki i plastrami cytryny


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Tymbaliki z kurczaka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przekąski
Zapiekane figi z serem i szynką Jabłkowe chipsy cynamonowe Nadziane francuskie koperty
Przekąska z papryczek chilli Śmietankowe ślimaczki z grzybami i dynią Ryżowa sałatka z paluszkami surimi i z jajkami
Domowe hamburgery Smażone paluszki krabowe Kwiaty cukinii faszerowane ricottą
Kapusta kiszona zasmażana z pieczarkami Fasolka szparagowa z pomidorami,fetą i sezamem Pieczarki faszerowane kaszanką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane