Tymbaliki z kurczaka

Przekąski « poprzedni | następny »
Danusia19671 - Przepis na: Tymbaliki z kurczaka online

Złoty Ekspert
Przepisy: 1006
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Tymbaliki z kurczaka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszna zakąska na każdą okazję


trudność: łatwe
czas:

Tymbaliki z kurczaka - SKŁADNIKI:

Tymbaliki z kurczaka - PRZYGOTOWANIE:

Jajka ugotować na twardo, obrać pokroić na kawałki. Kurczaka umyć, włożyć do garnka zalać wodą, gotować. Warzywa obrać, opłukać, dodać do kurczaka, razem z przyprawami, gotować na bardzo małym ogniu, do miękkości mięsa. Ugotowanego kurczaka, oddzielić od kości, wywar przecedzić. Paprykę i marchewkę pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić w wywarze zagotować, odstawić do ostygnięcia. Następnie przygotować sześć małych salaterek, na dno każdej salaterki, włożyć po kawałku, jajka, marchewki, mięsa, papryki i kukurydzy z groszkiem, zalać małą ilością tężejącego wywaru, odstawić do lodówki. Gdy już dobrze galareta zastygnie, wyłożyć resztę składników, zalać galaretą, schłodzić. Gotowe tymbaliki ułożyć na talerzu, wyłożonym karbowaną sałatą, udekorować, natką pietruszki i plastrami cytryny


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Tymbaliki z kurczaka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przekąski
Pulpeciki cherry Nadziewana bagietka Panierowany ser pleśniowy
Mini omlety z dżemem Pająki na jajkach Zapiekane figi z serem i szynką
Jabłkowe chipsy cynamonowe Nadziane francuskie koperty Przekąska z papryczek chilli
Śmietankowe ślimaczki z grzybami i dynią Ryżowa sałatka z paluszkami surimi i z jajkami Domowe hamburgery

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane