Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Ucha rybna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Ucha- zupa rybna z bagietką i kawiorem

Ucha rybna

Składniki:

Ucha rybna

 

  • 500g rybnych głów i ości
  • 500g filetów (np. dorsz, pstrąg, lin)
  • 2L wody
  • 2 marchewki
  • duża pietruszka
  • pół selera
  • młody por
  • 1 cebula
  • pęczek tymianku
  • gałązka lubczyku
  • natka i koperek
  • liść laurowy i ziele angielskie
  • 1 gozdzik
  • szczypta szafranu na kolor
  • kilka kromek bagietki
  • czarny kawior

Sposób przygotowania:

Ucha rybna
Z pietruszki, selera, opalonej cebuli ości oraz łbów sporządzić wywar.Następnie dodać zioła i przyprawy. Po 15 minutach wyjąć warzywa a wywar przelać przez sitko, dodać pokrojonego pora i marchew , pogotować aż lekko zmiękną. Pod koniec gotowania dodać pokrojone filety i gotować 15 min, podawać z bagietką i kawiorem.