migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Ucierane ciasto z malinami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Polecam szybkie i proste ciacho z malinkami. Słodkie ciacho idealnie komponuje się z kwaskowatymi malinami. Ciacho w sam raz do herbatki:)

Ucierane ciasto z malinami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ucierane ciasto z malinami

 

  • 230 g margaryny lyb masła
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 szklanki mąki
  • 4 jajka
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • maliny ok 300 g
  • 3 łyżki brązowego cukru

Sposób przygotowania:

Ucierane ciasto z malinami
Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Tortownicę o średnicy 24 cm natłuścić i posypać tarta bułką. Masło utrzeć z cukrem na puszysta masę. Następnie dodawać po jednym jajku, cały czas ucierać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać mikserem na gładką masę. Gotowe ciasto przełożyć do tortownicy. Na wierzchu ułożyć maliny (dałam tez kilka jeżynek) lekko wciskając w ciasto. Maliny posypać brązowym cukrem. Wstawić do piekarnika i piec ok 45 minut na 175 C aż ciasto ładnie się zarumieni. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Ucierane ciasto z malinami
Etap 1 Masło utrzeć z cukrem na puszysta masę.
Ucierane ciasto z malinami
Etap 2 Gotowe ciasto przełożyć do tortownicy.
Ucierane ciasto z malinami
Etap 3
Ucierane ciasto z malinami
Etap 4 Wstawić do piekarnika i piec ok 45 minut na 175 C aż ciasto ładnie się zarumieni.