Ucierany ze śliwkami 5

Ciasta, Z owocami « poprzedni | następny »
gosia47-47 - Przepis na: Ucierany ze śliwkami 5 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 522
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Ucierany ze śliwkami 5
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

bardzo dobry placek, polecam


trudność: średne
czas:

Ucierany ze śliwkami 5 - SKŁADNIKI:

  • 4 jajka
  • 1 kostka margaryny
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 niecała szklanka mleka
  • 50 dag śliwek

Ucierany ze śliwkami 5 - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i dodać żółtka. Mąki wymieszać ze sobą i proszkiem do pieczenia. Całość przesiać przez sito i dodać do utartej margaryny. Dodać cukier wanilinowy. Białka ubić na sztywną masę, dodać do masy. Na sam koniec dodać mleko. Całość wymieszać dokładnie i wylać na wysmarowaną margaryną brytfannę. Ułożyć na tym śliwki, tak aby się zatopiły (jedna obok drugiej). Piec ok. 50 minut w 180 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ucierany ze śliwkami 5  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Snikersowy sernik Drożdżowa tarta z serem i owocami Puszyste ciasto z malinami i galaretką
Ciasto z cukinią Sernik brzoskwiniowy z winogronami Drożdżówki z budyniem, śliwką i kruszonką
Ciasto na drożdżówki Sernik na zimno Kruche ciasto z wiśniami i bezą
Karmelowy sernik na zimno Bułeczki drożdżowe z jagodami, czyli jagodzianki Ciasto z masą truskawkową

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane