Ucierany ze śliwkami 5

Ciasta, Z owocami « poprzedni | następny »
gosia47-47 - Przepis na: Ucierany ze śliwkami 5 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 565
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Ucierany ze śliwkami 5
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

bardzo dobry placek, polecam


trudność: średne
czas:

Ucierany ze śliwkami 5 - SKŁADNIKI:

  • 4 jajka
  • 1 kostka margaryny
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 niecała szklanka mleka
  • 50 dag śliwek

Ucierany ze śliwkami 5 - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i dodać żółtka. Mąki wymieszać ze sobą i proszkiem do pieczenia. Całość przesiać przez sito i dodać do utartej margaryny. Dodać cukier wanilinowy. Białka ubić na sztywną masę, dodać do masy. Na sam koniec dodać mleko. Całość wymieszać dokładnie i wylać na wysmarowaną margaryną brytfannę. Ułożyć na tym śliwki, tak aby się zatopiły (jedna obok drugiej). Piec ok. 50 minut w 180 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ucierany ze śliwkami 5  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Maślankowo-brzoskwiniowa kostka Szarlotka z połówkami jabłek Marchewkowa tarta
Tarta makowo- pomarańczowa Drożdżówki z serem Dyniowa karpatka
Kakaowe ciasto z masą serkową Jogurtowy serniczek Strucla drożdżowa z makiem
Kopiec kreta z bitą śmietaną Piernik korzenny z polewą Biszkoptowy przekładaniec z aronią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane