Ucierany ze śliwkami 5

Ciasta, Z owocami « poprzedni | następny »
gosia47-47 - Przepis na: Ucierany ze śliwkami 5 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 558
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Ucierany ze śliwkami 5
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

bardzo dobry placek, polecam


trudność: średne
czas:

Ucierany ze śliwkami 5 - SKŁADNIKI:

  • 4 jajka
  • 1 kostka margaryny
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 niecała szklanka mleka
  • 50 dag śliwek

Ucierany ze śliwkami 5 - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i dodać żółtka. Mąki wymieszać ze sobą i proszkiem do pieczenia. Całość przesiać przez sito i dodać do utartej margaryny. Dodać cukier wanilinowy. Białka ubić na sztywną masę, dodać do masy. Na sam koniec dodać mleko. Całość wymieszać dokładnie i wylać na wysmarowaną margaryną brytfannę. Ułożyć na tym śliwki, tak aby się zatopiły (jedna obok drugiej). Piec ok. 50 minut w 180 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ucierany ze śliwkami 5  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Pyszna karpatka Eli Sernik czekoladowy Ciasto serowy domek
Kosmiczne ciasto szpinakowe Ciasto z herbatą matcha i jabłkami Truskawkowy obłoczek
Murzynek z budyniem i biszkoptami Ciasto dwukolorowe z posypką z orzeszków Wedlowski przekładaniec wg S. Anastazji
Kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką Ciasto z jabłkami Ciasto na białkach ze śliwkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane