Strona główna Udka faszerowane mięsem i pieczarkami

Udka faszerowane mięsem i pieczarkami

mz00ms - Przepis na: Udka faszerowane mięsem i pieczarkami offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 710
Udka faszerowane mięsem i pieczarkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Udka faszerowane mięsem i pieczarkami - smaczne danie


trudność: łatwe
czas:

Udka faszerowane mięsem i pieczarkami - SKŁADNIKI:

  • 6 udek z kurczaka
  • 50dag pieczarek
  • 30dag mięsa mielonego
  • 3 średnie cebule
  • pieprz
  • przyprawa warzywna
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierowania

Udka faszerowane mięsem i pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Udka ostrożnie umyć, osuszyć, skórkę ściągnąć i pozostawić. Mięso oddzielić od kostek, zemleć w maszynce. Cebulę obrać, umyć i drobno posiekać. Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, dodać pieczarki, zasmażyć, doprawić przyprawą warzywną i pieprzem. Dodać mięso drobiowe i wieprzowe, smażyć 10miunt często mieszając. Farszem wypełnić pozostawione skórki, końcówki zwinąć. Udka obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Udka faszerowane mięsem i pieczarkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pieczarki
Drożdżowiec z pieczarkami Placek po węgiersku Rustykalne ziemniaczki z pieczarkami
Krem pieczarkowy Kotlety mielone z pieczarkami i żołtym serem Kotleciki z pieczarkami i wędliną
Sos pieczarkowy na masełku Kapusta na ciepło z pieczarkami Kasza jaglana z białą kiełbasą i pieczarkami
Pieczarkowa z kalarepką i cieciorką Kurczak z Marengo Sos serowy z szynką i pieczarkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj