Strona główna Udka faszerowane mięsem i pieczarkami

Udka faszerowane mięsem i pieczarkami

mz00ms - Przepis na: Udka faszerowane mięsem i pieczarkami offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 710
Udka faszerowane mięsem i pieczarkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Udka faszerowane mięsem i pieczarkami - smaczne danie


trudność: łatwe
czas:

Udka faszerowane mięsem i pieczarkami - SKŁADNIKI:

  • 6 udek z kurczaka
  • 50dag pieczarek
  • 30dag mięsa mielonego
  • 3 średnie cebule
  • pieprz
  • przyprawa warzywna
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierowania

Udka faszerowane mięsem i pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Udka ostrożnie umyć, osuszyć, skórkę ściągnąć i pozostawić. Mięso oddzielić od kostek, zemleć w maszynce. Cebulę obrać, umyć i drobno posiekać. Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, dodać pieczarki, zasmażyć, doprawić przyprawą warzywną i pieprzem. Dodać mięso drobiowe i wieprzowe, smażyć 10miunt często mieszając. Farszem wypełnić pozostawione skórki, końcówki zwinąć. Udka obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Udka faszerowane mięsem i pieczarkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pieczarki
Drobiowa rolada z ogórkiem i pieczarkami Leczo z zielonej papryki i pieczarek Pióra z kiszoną kapustą, pieczarkami i kiełbasą
Spaghetti z dyni makaronowej z pieczarkami Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami Pizza Eli z kurczakiem
Roladka schabowa w ryżowej skorupce z march.dipem Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze Zapiekana kasza gryczana
Krokiety z pieczarkami, oliwkami i mozzarellą Kotleciki jaglane z pieczarkami Zupa krem z pieczarek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane