Strona główna Udka faszerowane mięsem i pieczarkami

Udka faszerowane mięsem i pieczarkami

mz00ms offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 710
Udka faszerowane mięsem i pieczarkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Udka faszerowane mięsem i pieczarkami - smaczne danie


trudność: łatwe
czas:

Udka faszerowane mięsem i pieczarkami - SKŁADNIKI:

  • 6 udek z kurczaka
  • 50dag pieczarek
  • 30dag mięsa mielonego
  • 3 średnie cebule
  • pieprz
  • przyprawa warzywna
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierowania

Udka faszerowane mięsem i pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Udka ostrożnie umyć, osuszyć, skórkę ściągnąć i pozostawić. Mięso oddzielić od kostek, zemleć w maszynce. Cebulę obrać, umyć i drobno posiekać. Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, dodać pieczarki, zasmażyć, doprawić przyprawą warzywną i pieprzem. Dodać mięso drobiowe i wieprzowe, smażyć 10miunt często mieszając. Farszem wypełnić pozostawione skórki, końcówki zwinąć. Udka obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Udka faszerowane mięsem i pieczarkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pieczarki
Ryżowo-grzybowy placek na zimno Maślana zupa pieczarkowo-kurkowa z makaronem Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną i oliwkami
Gołąbki z pieczarkami Pizza z pieczarkami Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą
Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym Drobiowa rolada z ogórkiem i pieczarkami Leczo z zielonej papryki i pieczarek
Pióra z kiszoną kapustą, pieczarkami i kiełbasą Spaghetti z dyni makaronowej z pieczarkami Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane