Strona główna Udka faszerowane mięsem i pieczarkami

Udka faszerowane mięsem i pieczarkami

mz00ms

Srebrny Ekspert
Przepisy: 710
Udka faszerowane mięsem i pieczarkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Udka faszerowane mięsem i pieczarkami - smaczne danie


trudność: łatwe
czas:

Udka faszerowane mięsem i pieczarkami - SKŁADNIKI:

  • 6 udek z kurczaka
  • 50dag pieczarek
  • 30dag mięsa mielonego
  • 3 średnie cebule
  • pieprz
  • przyprawa warzywna
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierowania

Udka faszerowane mięsem i pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

Udka ostrożnie umyć, osuszyć, skórkę ściągnąć i pozostawić. Mięso oddzielić od kostek, zemleć w maszynce. Cebulę obrać, umyć i drobno posiekać. Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, dodać pieczarki, zasmażyć, doprawić przyprawą warzywną i pieprzem. Dodać mięso drobiowe i wieprzowe, smażyć 10miunt często mieszając. Farszem wypełnić pozostawione skórki, końcówki zwinąć. Udka obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Udka faszerowane mięsem i pieczarkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pieczarki
Pieczarki nadziewane wędzonym łososiem Zapiekanki z pieczarkami Parówki po angielsku
Sałatka z blanszowanymi pieczarkami Naleśniki z parówką, pieczarkami i serem Hot - dog w naleśniku
Pizza z pieczarkami  jajkiem i ogórkiem Pomidorowa pizza z pieczarkami Schabowy pod pierzynką
Pieczarkowa z szalotką i kiełkami Zupa marchewkowo-pieczarkowa Zupa pieczarkowo-serowa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane