mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Udka faszerowane mięsem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Udka faszerowane mięsem i pieczarkami - smaczne danie

Udka faszerowane mięsem i pieczarkami

Składniki:

Udka faszerowane mięsem i pieczarkami

 

  • 6 udek z kurczaka
  • 50dag pieczarek
  • 30dag mięsa mielonego
  • 3 średnie cebule
  • pieprz
  • przyprawa warzywna
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierowania

Sposób przygotowania:

Udka faszerowane mięsem i pieczarkami
Udka ostrożnie umyć, osuszyć, skórkę ściągnąć i pozostawić. Mięso oddzielić od kostek, zemleć w maszynce. Cebulę obrać, umyć i drobno posiekać. Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę, dodać pieczarki, zasmażyć, doprawić przyprawą warzywną i pieprzem. Dodać mięso drobiowe i wieprzowe, smażyć 10miunt często mieszając. Farszem wypełnić pozostawione skórki, końcówki zwinąć. Udka obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.