katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Udka kurczaka duszone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Mięso jest smaczne jako dodatek do obiadu albo jako przegryzka podana z pieczywem. Szybko i smacznie.

Udka kurczaka duszone

Składniki:

Udka kurczaka duszone

 

Sposób przygotowania:

Udka kurczaka duszone
Mięso oczyszczamy,płuczemy,osuszamy i kroimy nogi w zgięciu. Przygotowane mięso skrapiamy sokiem z cytryny. Oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy olejem.

Wszystko mieszamy i oprószyć papryką. Odstawiamy do lodówki na ok 3 godz.

Po wyjęciu z lodówki mięso obtaczamy w bułce, obsmażamy na rozgrzanym oleju i przekładamy do rondla. Podlewamy mięso bulionem albo wodą i dusimy do miękkości i odparowania płynu.

Trzeba pilnować by mięso nie przywarło.