Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Udka kurczaka faszerowane fetą i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna i wyrazista w smaku propozycja obiadowa, którą łatwo dodać do ziemniaków, ryżu, makaronu czy kaszy. Ciekawe urozmaicenie.

Udka kurczaka faszerowane fetą i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka kurczaka faszerowane fetą i papryką

 

Sposób przygotowania:

Udka kurczaka faszerowane fetą i papryką
Udka dzielimy na dwie części. Następnie nacinamy cienkim nożem tak by powstała kieszonka, ale nie przecinamy mięsa. Wkładamy do środka małą łyżeczką fetą oraz naprzemiennie pokrojoną w plasterki paprykę. Kurczaka kładziemy na posmarowanej olejem blaszce lub naczyniu żaroodpornym.Dodajemy resztę papryki którą nie włożyliśmy do środka. Polewamy delikatnie olejem. Posypujemy ziołami i pieprzem. Pieczemy przez 30 m w piekarniku rozgrzanym do 200 st. 
Udka kurczaka faszerowane fetą i papryką
Nacinamy kieszonki w udkach z kurczaka
Udka kurczaka faszerowane fetą i papryką
Paprykę kroimy w plasterki, a fetę wyjmujemy łyżekczą
Udka kurczaka faszerowane fetą i papryką
Nakładamy do udek kurczaka przygotowane nadzienie
Udka kurczaka faszerowane fetą i papryką
Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy