Udka kurczaka w winie

         
ocena: 4/5 głosów: 2

Udka ponakłuwać, natrzeć solą i pieprzem. marchewkę pokroić w kostkę, cebulki na

Udka kurczaka w winie

Składniki:

Udka kurczaka w winie

 

  • 4 udka
  • 10 dag marchewki
  • 25 dag drobnej cebuli
  • 40 dag ciemnych winogron
  • 1/4 l czerwonego wina
  • sól
  • pieprz
  • śmietana

Sposób przygotowania:

Udka kurczaka w winie
Udka ponakłuwać, natrzeć solą i pieprzem. marchewkę pokroić w kostkę, cebulki na połówki. Udka i marchewkę ułozyć w garnku i gotować 10 min pod przykryciem. następnie dolać wino, cebulę i gotować dalsze 10 min. Przed końcem gotowania dodać winogrona. Następnie wszystko wyjąć z garnka i ułożyć na półmisku. Sos zagęścić śmietaną i polać nim udka.