2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Udka kurczaka w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Danie to można podać również na kolację z bukietem ulubionych surówek

Udka kurczaka w ziołach Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Udka kurczaka w ziołach

 

Sposób przygotowania:

Udka kurczaka w ziołach
Mięso myjemy pod bieżącą wodą zostawiamy do osuszenia,następnie udka kroimy na pół ( podudzie i pałka osobno). Cebulę obieramy i siekamy na pół plasterki . Wszystkie zioła mieszamy łącznie z solą razem w małej miseczce obtaczamy mięso z każdej ze stron i zostawiamy na 2 godziny w lodówce w naczyniu żaroodpornym ,po tym czasie wyjmujemy sypiemy wiórkami cebuli wlewamy 1/2 szklanki wody do mięsa naczynie zamykamy i wkładamy na nagrzanego piekarnika do temp 180* na 1 lub 1/5 godziny ja piekłam dłużej ponieważ nie był to kupny kurczak tylko kura wiejska. Podawać z frytkami i mizerią z ogórka lub innymi ulubionymi surówkami.
Udka kurczaka w ziołach
Mięso myjemy ,osuszamy wkładamy do naczynia
Udka kurczaka w ziołach
cebulkę kroimy szykujemy potrzebne przyprawy
Udka kurczaka w ziołach
Mięso nacieramy przyprawami posypujemy na wierzch cebulą i pieczemy.