Strona główna Udka kurczaka z suszonymi morelami

Udka kurczaka z suszonymi morelami
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Przepis redakcyjny
Udka kurczaka z suszonymi morelami
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 1

Danie zawiera dużo białka i beta-karotenu


trudność: łatwe
czas:

Udka kurczaka z suszonymi morelami - SKŁADNIKI:

  • 4 porcje udek kurczaka (bez skóry i kości) (4x 100 g)
  • 4 sparzone duże morele suszone (80 g)
  • 2 łyżki (30 g) oleju rzepakowego
  • Szczypta cynamonu
  • Posiekane listki natki pietruszki
  • sól do smaku, lepiej mniej, niż więcej

Udka kurczaka z suszonymi morelami - PRZYGOTOWANIE:

Umyte i osuszone udka kurczaka lekko posól, posyp szczyptą cynamonu. Każde udko nadziej jedną morelą, ewentualnie owiń udka nitką, żeby morela nie wypadła. W garnku z grubym dnem rozgrzej olej i bardzo krótko obsmaż na nim udka. Dodaj wody i duś, aż udka będą miękkie. W razie potrzeby dolewaj trochę wody i mieszaj udka, żeby nie przypaliły się.



250 kcal/1 porcję



Dowiedz się więcej o zaleceniach dietetycznych dla osób z cukrzycą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Udka kurczaka z suszonymi morelami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Roladki z kurczaka z bazylią Zapiekana kasza gryczana Mięso w sosie musztardowo-miodowym
Ziemniaki zapiekane z kurczakiem Placuszki z kurczaka z sezamem Domowa wędlina z suszonymi pomidorami
Potrawka w tajskim sosie Udka pieczone z pieczarkami, cebulą i serem Kurczak w sezamie na ostro
Kotlet ala de volaille –z jabłkiem i orzeszkami Drobiowe pulpeciki w sosie pieczarkowym Rolada drobiowa nadziana grzybami i camembertem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane