Strona główna Udka kurczaka z suszonymi morelami

Udka kurczaka z suszonymi morelami
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Przepis redakcyjny
Udka kurczaka z suszonymi morelami
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 1

Danie zawiera dużo białka i beta-karotenu


trudność: łatwe
czas:

Udka kurczaka z suszonymi morelami - SKŁADNIKI:

  • 4 porcje udek kurczaka (bez skóry i kości) (4x 100 g)
  • 4 sparzone duże morele suszone (80 g)
  • 2 łyżki (30 g) oleju rzepakowego
  • Szczypta cynamonu
  • Posiekane listki natki pietruszki
  • sól do smaku, lepiej mniej, niż więcej

Udka kurczaka z suszonymi morelami - PRZYGOTOWANIE:

Umyte i osuszone udka kurczaka lekko posól, posyp szczyptą cynamonu. Każde udko nadziej jedną morelą, ewentualnie owiń udka nitką, żeby morela nie wypadła. W garnku z grubym dnem rozgrzej olej i bardzo krótko obsmaż na nim udka. Dodaj wody i duś, aż udka będą miękkie. W razie potrzeby dolewaj trochę wody i mieszaj udka, żeby nie przypaliły się.



250 kcal/1 porcję



Dowiedz się więcej o zaleceniach dietetycznych dla osób z cukrzycą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Udka kurczaka z suszonymi morelami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Pizza z filetem drobiowym Drobiowy gulasz z dynią Makaron z kurczakiem w sosie dyniowym
Kolorowy kurczak Filet w sosie kminkowym Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym na ostro
Kurczak z estragonową salsą verde Słodko-ostre skrzydełka Roladki drobiowe z serem i szpinakiem
Pałki z boczkiem w sosie Pizza meksykańska z kurczakiem Pałki w sosie z opieniek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane