malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Udka nadziewane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podajemy z surówkami lub ryżem. Danie jest bardzo smaczne i ślicznie wygląda na stole. Zachwyca smakiem.

Udka nadziewane pieczarkami

Składniki:

Udka nadziewane pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Udka nadziewane pieczarkami
Z pałek wyjmujemy kość, obsypujemy solą, pieprzem, papryką, odstawiamy do lodówki na 2 godz. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę, smażymy na łyżce oleju, solimy pieprzymy, gdy woda odparuje dodajemy starty ser chwilę trzymamy na ogniu aby ser się roztopił dodajemy koper mieszamy. W każde udko nakładamy porcję farszu i układamy w naczyniu żaroodpornym, pieczemy godzinę w temp. 170 stopni