Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Udka opiekane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Udka rumienione na patelni.

Udka opiekane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka opiekane

 

  • 2 udka z kurczaka
  • 1 łyżeczka ziarenek smaku
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki mąki
  • oelj do smażenia

Sposób przygotowania:

Udka opiekane
Udka kurczaka oczyścić i wypłukać dokładnie pod bierzącą wodą. Następnie przełożyć je do garnka, zalać wodą i dodać sól oraz ziarenka smaku lub wegetę, aby nabrały smaku. Ugotować udka do miękkości ok. 30 minut i wyjąć na talerz. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju. Ugotowane wcześniej udka oprószyć pieprzem i obtoczyć w mące. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na złocisty kolor. Podawać z sałatkami lub pieczywem.
Udka opiekane
Zrumienione udka wyjąć z patelni na talerz.
Udka opiekane
Ugotowane udka oprószyć pieprzem oraz mąką.
Udka opiekane
Ugotowane w przyprawach udka wyjąc na talerz.
Udka opiekane
Udka kurczaka oczyścic i umyc pod bierzaca woda.