Udka panierowane

Kurczak « poprzedni | następny »
rozanka offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 293
zdjęcia: 1 z 1
Udka panierowane
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo fajne na obiad i na przyjęcie


trudność: łatwe
czas:

Udka panierowane - SKŁADNIKI:

Udka panierowane - PRZYGOTOWANIE:

Udka umyć i zalać wrzątkiem,tak by były tylko przykryte,dodać kostkę i trochę soli,gotować około 40min.Wyjąć na sito,żeby ociekły.Następnie posypać pieprzem i papryką.Obtaczamy w rozbełtanym jajku,a potem w bułce tartej.Olej mocno rozgrzać i smażyć udka na złoto z każdej strony.Położyć na papierowym ręczniku,żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.Podawać z ziemniaczkami pieczonymi i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Udka panierowane (strona 1 z 1)  
kasidelko88

kasidelko88
offline

2010-07-28 12:34
Super jak w KFC z tym że dlaczego aż 40 min gotować ??
Skomentuj
Oceń:
0
rozanka

rozanka
offline

2010-07-29 07:57
kasidelko88 napisał(a):

Super jak w KFC z tym że dlaczego aż 40 min gotować ??
Super jak w KFC z tym że dlaczego aż 40 min gotować ??


Gotowałam wcześniej 30 min i trochę były nie za bardzo w środku,wiec postanowiłam wydłużyć czas gotowania i wyszły świetne.
Skomentuj
Oceń:
0
madzia1984

madzia1984
offline

2010-10-01 16:16
Takiego przepisu właśnie szukałam 5 i do ulubionych .
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Pizza z filetem drobiowym Drobiowy gulasz z dynią Makaron z kurczakiem w sosie dyniowym
Kolorowy kurczak Filet w sosie kminkowym Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym na ostro
Kurczak z estragonową salsą verde Słodko-ostre skrzydełka Roladki drobiowe z serem i szpinakiem
Pałki z boczkiem w sosie Pizza meksykańska z kurczakiem Pałki w sosie z opieniek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane