Udka panierowane

Kurczak « poprzedni | następny »
rozanka - Przepis na: Udka panierowane offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 293
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Udka panierowane
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo fajne na obiad i na przyjęcie


trudność: łatwe
czas:

Udka panierowane - SKŁADNIKI:

  • 4 udka z kurczaka
  • kostka rosołowa
  • bułka tarta
  • 1/2szkl oleju
  • jajko
  • sól,pieprz,słodka papryka

Udka panierowane - PRZYGOTOWANIE:

Udka umyć i zalać wrzątkiem,tak by były tylko przykryte,dodać kostkę i trochę soli,gotować około 40min.Wyjąć na sito,żeby ociekły.Następnie posypać pieprzem i papryką.Obtaczamy w rozbełtanym jajku,a potem w bułce tartej.Olej mocno rozgrzać i smażyć udka na złoto z każdej strony.Położyć na papierowym ręczniku,żeby odsączyć nadmiar tłuszczu.Podawać z ziemniaczkami pieczonymi i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Udka panierowane (strona 1 z 1)  
kasidelko88

kasidelko88
offline

2010-07-28 12:34
Super jak w KFC z tym że dlaczego aż 40 min gotować ??
Skomentuj
Oceń:
0
rozanka

rozanka
offline

2010-07-29 07:57
kasidelko88 napisał(a):

Super jak w KFC z tym że dlaczego aż 40 min gotować ??
Super jak w KFC z tym że dlaczego aż 40 min gotować ??


Gotowałam wcześniej 30 min i trochę były nie za bardzo w środku,wiec postanowiłam wydłużyć czas gotowania i wyszły świetne.
Skomentuj
Oceń:
0
madzia1984

madzia1984
offline

2010-10-01 16:16
Takiego przepisu właśnie szukałam 5 i do ulubionych .
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Potrawka marchewkowo-ryżowa z kurczakiem Kurczak w sosie curry z pieczonymi paprykami Roladki z kurczaka z bazylią
Zapiekana kasza gryczana Mięso w sosie musztardowo-miodowym Ziemniaki zapiekane z kurczakiem
Placuszki z kurczaka z sezamem Domowa wędlina z suszonymi pomidorami Potrawka w tajskim sosie
Udka pieczone z pieczarkami, cebulą i serem Kurczak w sezamie na ostro Kotlet ala de volaille –z jabłkiem i orzeszkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane