msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Udka pieczone z marynaty.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Jeśli chcemy mieć dobrze doprawione, pyszne pieczone udka zamarynujmy je dzień wcześniej

Udka pieczone z marynaty. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Udka pieczone z marynaty.

 

  • 10 udek
  • 1/2 gotowej płynnej marynaty pikantnej Prymat
  • 1 opakowanie przyprawy do kurczaka Prymat

 

 

Sposób przygotowania:

Udka pieczone z marynaty.
Umyte udka przekroiłam na połowy, osuszyłam i natarłam płynną pikantną marynatą Prymat. Ułożyłam w pojemniku i wstawiłam na noc do lodówki. Następnego dnia posypałam je obficie sypką przyprawą do kurczaka Prymat i wstawiłam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekłam pod przykryciem ok. 15 minut. Następnie odkryłam je i podwyższyłam temperaturę do 220 stopni i piekłam dalej ok. 45 minut. My lubimy udka dobrze przypieczone, ale jeśli ktoś woli jaśniejszą skórkę to może przykryć mięso jeszcze raz pod koniec pieczenia.
Udka pieczone z marynaty.
Etap 1
Udka pieczone z marynaty.
Etap 2
Udka pieczone z marynaty.
Etap 3