mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Udka pod pierzynką majonezowo keczupową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Udka w smaku słodko kwaśnym w chrupiące i soczyste .

Udka pod pierzynką majonezowo keczupową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka pod pierzynką majonezowo keczupową

 

  • 5 udek z kurczaka
  • majonez 6 łyżek
  • keczup 6 łyżek
  • sól
  • przyprawa do drobiu
  • bułka tarta

Sposób przygotowania:

Udka pod pierzynką majonezowo keczupową
Udka myjemy i oczyszczamy prószymy solą . Keczup z majonezem i przyprawą do drobiu dobrze mieszamy nakładamy na udka i wstawiamy do lodówki na około 1 h . Po tym czasie układamy udka na blaszce i posypujemy bułką tartą przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 1 godzinę w temp 170 C , po godzinie ściągamy folię i zapiekamy jeszcze około 20 minut aby skórka się zarumieniła .
Udka pod pierzynką majonezowo keczupową
Udka w majonezie i keczupie posypane bułką tartą
Udka pod pierzynką majonezowo keczupową
udka układamy w misce lub blaszce np tak
Udka pod pierzynką majonezowo keczupową
Mieszamy majonez keczup przyprawę i nakładamy na nóżki
Udka pod pierzynką majonezowo keczupową
Nałożona sos z keczupu i majonezu teraz posypać bułką