evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Udka sojowo-musztardowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

mmmmmm,pycha mniam,mniam,mniam :)

Udka sojowo-musztardowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka sojowo-musztardowe

 

  • 4 udka z kurczaka-duże
  • 10 łyżek sos sojowy ciemny
  • 2 łyżki musztardy Dijon-ostrej
  • 1 ząbki czosnek
  • 3 szczypty rozmaryn-suszony
  • sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania

Sposób przygotowania:

Udka sojowo-musztardowe
Umyte osuszone udka wkładamy do miski.dodajemy w/w przyprawy oraz obrany czosnek pokrojony na połówki bądż na ćwiartki i mieszamy aby każde udko było dokładnie obtoczone w marynacie.Wkładamy do lodówki najlepiej na cała noc. Wyciagamy mięso i przekładamy do naczynia żaroodpornego wraz z pozostałą marynatą. Pieczemy pod przykryciem około 1,5h.(grzanie góra-dół,środkowa półka) Przed końcem pieczenia odkrywamy żeby udka sie ładnie podpiekły i miały chrupiaca skórkę. Podajemy z dowolnymi dodatkami :-)
Udka sojowo-musztardowe
Umyte osuszone udka wkładamy do miski.dodajemy w/w przyprawy oraz obrany czosnek pokrojony na połówki bądż na ćwiartki i mieszamy aby każde udko było dokładnie obtoczone w marynacie.Wkładamy do lodówki najlepiej na cała noc.
Udka sojowo-musztardowe
Wyciagamy mięso i przekładamy do naczynia żaroodpornego wraz z pozostałą marynatą.
Udka sojowo-musztardowe
Pieczemy pod przykryciem około 1,5h.(grzanie góra-dół,środkowa półka) Przed końcem pieczenia odkrywamy żeby udka sie ładnie podpiekły i miały chrupiaca skórkę.
Udka sojowo-musztardowe
gotowe po wyjęciu z piekarnika,nic tylko zajadać mmmmm :)