Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Udka w marynacie musztardowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Takie udka w marynacie musztardowej, upieczone razem z ziemniakami to dobry pomysł na prosty w przygotowaniu i smaczny obiad.

Udka w marynacie musztardowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka w marynacie musztardowej

 

Sposób przygotowania:

Udka w marynacie musztardowej
Udka dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie nacinamy.

Do musztardy dodajemy miód, pieprz i sól. Mieszamy i nacieramy udka ze wszystkich stron. Wstawiamy na noc do lodówki, aby się zamarynowały.

Pokrojone w plasterki ziemniaki obgotowujemy przez 5 minut w osolonej wodzie od momentu zagotowania. Następnie odcedzamy ziemniaki i układamy w naczyniu do zapiekania.

Na plasterkach ziemniaków układamy udka. Pieczemy je przez godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Udka w marynacie musztardowej
Udka dokładnie myjemy i osuszamy, a następnie nacinamy.
Udka w marynacie musztardowej
Pokrojone w plasterki ziemniaki obgotowujemy przez 5 minut w osolonej wodzie od momentu zagotowania.
Udka w marynacie musztardowej
Następnie odcedzamy ziemniaki i układamy w naczyniu do zapiekania.
Udka w marynacie musztardowej
Na plasterkach ziemniaków układamy udka. Pieczemy je przez godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.

Tagi:

mięso danie udka