A-g-n-i-e-s-z-k-a

A-g-n-i-e-s-z-k-a

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Udka w miodzie i czosnku z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Udka z kurczaka w miodzie i czosnku zapiekane w jabłkach to świetna propozycja na niedzielny obiad. Są soczyste aromatyczne i mięciutkie

Udka w miodzie i czosnku z jabłkami

Składniki:

Udka w miodzie i czosnku z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Udka w miodzie i czosnku z jabłkami
Udka myjemy i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Sporządzamy marynatę: gnieciemy dwa ząbki czosnku i dodajemy do miodu, wlewamy wode dobrze mieszamy i zalewamy udka. Udka w zalewie odstawiamy do lodówki na jeden dzień. Następnego dnia obieramy jabłka, kroimy w ósemki i układamy pomiędzy udkami. Pieczemy w piekarniku ok. 40 min. Podajemy z ziemniakami polanymi wywarem z udek i jabłkami. Smacznego