Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Udka w panierce z płatków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Udka z kurczaka pozbawione skóry i kości, obtoczone w zmielonych płatkach kukurydzianych i usmażone.

Udka w panierce z płatków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka w panierce z płatków

 

Sposób przygotowania:

Udka w panierce z płatków
Z udek usunąć skórę i kości. Płatki przesypać do miski blendera i zmiksować. Jajko wbić do miseczki i rozbełtać, wymieszać z mlekiem. Kawałki mięsa maczać w jajku, obtaczać w zmielonych płatkach i kłaść na rozgrzany na patelni olej. Mięso oprószyć solą i pieprzem, posypać przyprawą do mięs. Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.
Udka w panierce z płatków
Górne części udek z kurczaka pozbawione skóry i kości.
Udka w panierce z płatków
Płatki kukurydziane przesypane do miski blendera i zmiksowane.
Udka w panierce z płatków
Jajko wbite do miseczki rozbełtane i wymieszane z mlekiem.
Udka w panierce z płatków
Mięso w panierce smażone na rozgrzanym oleju.