iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Udka w sosie marchewkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybki obiadek -udka w sosie marchewkowym

Udka w sosie marchewkowym

Składniki:

Udka w sosie marchewkowym

 

  • 1 kawałek udka,
  • 1 łyżka masło,
  • soser winiary
  • 4 łyżki śmietanka 12-procentowa,
  • 1 łyżka kucharek,
  • 1 szt pietruszka,
  • 1/3 szt seler,
  • 4 szt marchewka

 

Sposób przygotowania:

Udka w sosie marchewkowym
Udka myjemy i gotujemy w garnku z wodą ok 2 litra . Do udek dodajemy obrane pokrojone warzywa tzn pietruszkę i seler .Doprawiamy przyprawą uniwersalną do smaku .Marchewki obieramy i tniemy w cieniutkie plasterki .Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone marchewki .Smażymy kilka minut aż zmiękną ,Podlewamy wywarem rosołem z gotowania udek .Dusimy .Do marchewki dolewamy jeszcze wywaru będzie to baza naszego sosu .zagotowujemy dodajemy ok 2 łyżki soseru Winiary lub sos pieczeniowy jasny z proszku .Mieszamy dokładnie -zagotowujemy .Dodajemy ugotowane udka .Zaciągamy lekko śmietanką .Podajemy z ryżem ozdobione posiekana natka pietruszki

Tagi:

marchewka