Strona główna udka w sosie śmietanowo-koperkowym

udka w sosie śmietanowo-koperkowym

Kurczak « poprzedni | następny »
aniaa257 - Przepis na: udka w sosie śmietanowo-koperkowym offline

Kuchcik
Przepisy: 2
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
udka w sosie śmietanowo-koperkowym
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1

niedzielny objad pyszny z ziemniakami,surówką i rosołem na pierwsze danie


trudność: łatwe
czas:

udka w sosie śmietanowo-koperkowym - SKŁADNIKI:

udka w sosie śmietanowo-koperkowym - PRZYGOTOWANIE:

udka umyć,natrzeć solą,odstawić na min.20 min.przygotować wywar(udka,przyprawy,marchew,cebula),gotować do miękkości.Odcedzić udka z wywaru,ułożyć na blachę.Wywar można wykorzystać na rosół,sos:wymieszać śmietanę z odrobiną wody zmieszaną z odrobiną mąki,dodać koper,pieprz,szczyptę soli.polać udka sosem i wstawić do piekarnika,gas 6,piec ok.45-60min.aż udka się zrumienią. doskonałe z ziemniakami i surówką


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do udka w sosie śmietanowo-koperkowym (strona 1 z 1)  
Persik

Persik
offline

2009-03-29 21:51
nie wyglądają ładnie ale dobrze smakują
Skomentuj
Oceń:
0
aniaa257

aniaa257
offline

2009-03-30 17:24
Persik napisał(a):

nie wyglądają ładnie ale dobrze smakują

ty też ładnie nie wyglądasz
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami
Kurczak w orzechowej glazurze Pierś z kurczaka z ryżem Kurczak w sosie pieczarkowym
Curry z kurczaka Pierś z kurczaka panierowana w płatkach Mięso z kurczaka z cukinią i grzybami
Mięso z kurczaka w majonezowej panierce Pałki z kurczaka z sosem Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj