Strona główna udka w sosie śmietanowo-koperkowym

udka w sosie śmietanowo-koperkowym

Kurczak « poprzedni | następny »
aniaa257 offline

Kuchcik
Przepisy: 2
zdjęcia: 1 z 1
udka w sosie śmietanowo-koperkowym
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1

niedzielny objad pyszny z ziemniakami,surówką i rosołem na pierwsze danie


trudność: łatwe
czas:

udka w sosie śmietanowo-koperkowym - SKŁADNIKI:

udka w sosie śmietanowo-koperkowym - PRZYGOTOWANIE:

udka umyć,natrzeć solą,odstawić na min.20 min.przygotować wywar(udka,przyprawy,marchew,cebula),gotować do miękkości.Odcedzić udka z wywaru,ułożyć na blachę.Wywar można wykorzystać na rosół,sos:wymieszać śmietanę z odrobiną wody zmieszaną z odrobiną mąki,dodać koper,pieprz,szczyptę soli.polać udka sosem i wstawić do piekarnika,gas 6,piec ok.45-60min.aż udka się zrumienią. doskonałe z ziemniakami i surówką


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do udka w sosie śmietanowo-koperkowym (strona 1 z 1)  
Persik

Persik
offline

2009-03-29 21:51
nie wyglądają ładnie ale dobrze smakują
Skomentuj
Oceń:
0
aniaa257

aniaa257
offline

2009-03-30 17:24
Persik napisał(a):

nie wyglądają ładnie ale dobrze smakują

ty też ładnie nie wyglądasz
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Pizza z filetem drobiowym Drobiowy gulasz z dynią Makaron z kurczakiem w sosie dyniowym
Kolorowy kurczak Filet w sosie kminkowym Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym na ostro
Kurczak z estragonową salsą verde Słodko-ostre skrzydełka Roladki drobiowe z serem i szpinakiem
Pałki z boczkiem w sosie Pizza meksykańska z kurczakiem Pałki w sosie z opieniek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane