aniaa257

aniaa257

Kuchcik
[Przepisów: 2]

udka w sosie śmietanowo-koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

niedzielny objad pyszny z ziemniakami,surówką i rosołem na pierwsze danie

udka w sosie śmietanowo-koperkowym

Składniki:

udka w sosie śmietanowo-koperkowym

Sposób przygotowania:

udka w sosie śmietanowo-koperkowym

udka umyć,natrzeć solą,odstawić na min.20 min.przygotować wywar(udka,przyprawy,marchew,cebula),gotować do miękkości.Odcedzić udka z wywaru,ułożyć na blachę.Wywar można wykorzystać na rosół,sos:wymieszać śmietanę z odrobiną wody zmieszaną z odrobiną mąki,dodać koper,pieprz,szczyptę soli.polać udka sosem i wstawić do piekarnika,gas 6,piec ok.45-60min.aż udka się zrumienią. doskonałe z ziemniakami i surówką