Strona główna udka w sosie śmietanowo-koperkowym

udka w sosie śmietanowo-koperkowym

Kurczak « poprzedni | następny »
aniaa257 - Przepis na: udka w sosie śmietanowo-koperkowym offline

Kuchcik
Przepisy: 2
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
udka w sosie śmietanowo-koperkowym
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1

niedzielny objad pyszny z ziemniakami,surówką i rosołem na pierwsze danie


trudność: łatwe
czas:

udka w sosie śmietanowo-koperkowym - SKŁADNIKI:

udka w sosie śmietanowo-koperkowym - PRZYGOTOWANIE:

udka umyć,natrzeć solą,odstawić na min.20 min.przygotować wywar(udka,przyprawy,marchew,cebula),gotować do miękkości.Odcedzić udka z wywaru,ułożyć na blachę.Wywar można wykorzystać na rosół,sos:wymieszać śmietanę z odrobiną wody zmieszaną z odrobiną mąki,dodać koper,pieprz,szczyptę soli.polać udka sosem i wstawić do piekarnika,gas 6,piec ok.45-60min.aż udka się zrumienią. doskonałe z ziemniakami i surówką


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do udka w sosie śmietanowo-koperkowym (strona 1 z 1)  
Persik

Persik
offline

2009-03-29 21:51
nie wyglądają ładnie ale dobrze smakują
Skomentuj
Oceń:
0
aniaa257

aniaa257
offline

2009-03-30 17:24
Persik napisał(a):

nie wyglądają ładnie ale dobrze smakują

ty też ładnie nie wyglądasz
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Roladki z kurczaka z bazylią Zapiekana kasza gryczana Mięso w sosie musztardowo-miodowym
Ziemniaki zapiekane z kurczakiem Placuszki z kurczaka z sezamem Domowa wędlina z suszonymi pomidorami
Potrawka w tajskim sosie Udka pieczone z pieczarkami, cebulą i serem Kurczak w sezamie na ostro
Kotlet ala de volaille –z jabłkiem i orzeszkami Drobiowe pulpeciki w sosie pieczarkowym Rolada drobiowa nadziana grzybami i camembertem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane