motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Udka w ziołach z dodatkiem szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Udka z kurczaka w ziołach z dodatkiem szpinaku

Udka w ziołach z dodatkiem szpinaku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Udka w ziołach z dodatkiem szpinaku

 

  • 5 udek z kurczaka
  • 5 ząbków czosnku
  • 5 łyżek oliwy
  • przyprawa do kurczaka ziołowa
  • papryka ostra w proszku
  • cebula
  • szpinak świeży

Sposób przygotowania:

Udka w ziołach z dodatkiem szpinaku
Udka dokładnie myjemy i osuszamy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Szpinak myjemy. Każde suche udko polewamy 1 łyżką oliwy i nacieramy przygotowanym czosnkiem. Następnie oprószamy przyprawą do kurczaka i papryką. Udka układamy w blaszce, dodajemy pokrojoną cebulkę i szpinak. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 200 stopni ok.1 godziny.
Udka w ziołach z dodatkiem szpinaku
Etap 1 Udka polewamy oliwą, nacieramy czosniem i oprószamy przyprawą i papryką