iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Udka w brzoskwiniach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smak tych udek jest słodki, świetnie smakuje, można dodać sok z cytryny wtedy będą słodko-kwaśne. Możemy udekorować ulubionymi ziołami.

Udka w brzoskwiniach

Składniki:

Udka w brzoskwiniach

 

Sposób przygotowania:

Udka w brzoskwiniach
Udka myjemy, zdejmuje skórkę, solimy, pieprzymy obsypujemy papryką i obsmażamy na oleju na złoto. Przekładamy co naczynia żaroodpornego. Zalewamy sokiem z brzoskwiń. Natomiast cebulę kroimy w piórka, smażymy na oleju, brzoskwinie w kostkę kroimy i wrzucamy do cebuli, chwilę smażymy, następnie przykrywamy tym udka. Pieczemy 50 min w temp. 170 stopni.