Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Udka z kurczaka na chrupko

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
         
ocena: 5/5 głosów: 12956

Udka włożyć do garnka, zalać wodą i zagotować. Zebrać szum, dodać pęczek

Udka z kurczaka na chrupko

Składniki:

Udka z kurczaka na chrupko

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka na chrupko
Udka włożyć do garnka, zalać wodą i zagotować. Zebrać szum, dodać pęczek ziół, pieprz i sól. Ugotowane do miękkosci mięso wyjać. Cebulę, marchewkę i pora pokroić w kosteczkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki. Włoszczyznę poddusić na maśle, dodać pomidory i 1 l wywaru z kurczaka. Sos gotować 10 min. Doprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku. Podawać w sosjerce. Udka oprószyć mąką i usmażyć na złoty kolor.