Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami są pyszne z chrupiącą skórką.

Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami
Udka z kurczaka umyć, osuszyć, usunąć kości. Następnie zbić tłuczkiem, natrzeć solą, zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć pieprzem i odłożyć do lodówki przynajmniej na 1/2 godziny. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulkę, wsypać pokrojone pieczarki, podsmażyć. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, ostudzić. Na przygotowane mięso nałożyć farsz z pieczarek, zwinąć, spiąć wykałaczkami, włożyć do rękawa do pieczenia, skropić olejem, spiąć rękaw ułożyć w brytfannie i włożyć do piekarnika. Piec w temp 190-200 stopni około 40-45 minut. 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, mięso polać powstałym sosem i dopiec.
Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami
Przygotowane mięso natrzeć przyprawami i odłożyć
Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami
Ułożyć przygotowany farsz z pieczarek i zwinąć mięso