Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Udka z kurczaka panierowane w płatkach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Mięso w panierce z płatkami kukurydzianymi jest smaczne i chrupiące.

Udka z kurczaka panierowane w płatkach

Składniki:

Udka z kurczaka panierowane w płatkach

 

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka panierowane w płatkach
Umyte mięso włożyć do garnka, zalać gorącą wodą, dodać oczyszczoną włoszczyznę, bulionetkę, pieprz i odrobinę soli, gotować do miękkości. Miękkie mięso wyjąć z garnka, usunąć skórę, panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi. Smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju. Rosół wykorzystać do przygotowania zupy