Strona główna Udka z kurczaka po meksykańsku

Udka z kurczaka po meksykańsku

Drób « poprzedni | następny »
Ilonar2301 - Przepis na: Udka z kurczaka po meksykańsku offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 713
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Udka z kurczaka po meksykańsku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Lekko pikantny pomysł na kurczaka.


trudność: średne
czas:

Udka z kurczaka po meksykańsku - SKŁADNIKI:

  • 1 kg udka z kurczaka,
  • 1 łyżeczka słodka papryka Prymat,
  • 0,5 łyżeczki ostra papryka Prymat,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 1 łyżeczka koncentrat pomidorowy,
  • 1 łyżeczka oliwa,
  • 1 sztuka cebula,
  • 2-3 szczypty chilli,
  • 1 szklanka ryz pełnoziarnisty,
  • 1 ząbek czosnek,
  • 2 łyżki czerwone wino,
  • 1 szczypta cynamon Prymat,
  • 1 szczypta goździki mielone Prymat

Udka z kurczaka po meksykańsku - PRZYGOTOWANIE:

Koncentrat pomidorowy mieszamy z oliwą, winem, papryką ostrą i słodką, solą i pieprzem. Następnie dodajemy chili, cynamon, goździki i roztarty czosnek. Tak przygotować mieszanką nacieramy udka z kurczaka i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce. Cebulę siekamy. Udka z kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy posiekaną cebulką, podlewamy odrobiną wody i pieczemy przez około 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Tak przygotowanego kurczaka podaję z ryżem pełnoziarnistym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Udka z kurczaka po meksykańsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Drób
Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Polędwiczki z kurczaka w sosie Mini roladki z grillowaną dynią i serem
Dewolaj z musztardą miodową Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym
Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Kurczak zapiekany z warzywami Kurczak w orzechowej glazurze
Pierś z kurczaka z ryżem Kurczak w sosie pieczarkowym Curry z kurczaka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane