Strona główna Udka z kurczaka po meksykańsku

Udka z kurczaka po meksykańsku

Drób « poprzedni | następny »
Ilonar2301 - Przepis na: Udka z kurczaka po meksykańsku offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 713
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Udka z kurczaka po meksykańsku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Lekko pikantny pomysł na kurczaka.


trudność: średne
czas:

Udka z kurczaka po meksykańsku - SKŁADNIKI:

  • 1 kg udka z kurczaka,
  • 1 łyżeczka słodka papryka Prymat,
  • 0,5 łyżeczki ostra papryka Prymat,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 1 łyżeczka koncentrat pomidorowy,
  • 1 łyżeczka oliwa,
  • 1 sztuka cebula,
  • 2-3 szczypty chilli,
  • 1 szklanka ryz pełnoziarnisty,
  • 1 ząbek czosnek,
  • 2 łyżki czerwone wino,
  • 1 szczypta cynamon Prymat,
  • 1 szczypta goździki mielone Prymat

Udka z kurczaka po meksykańsku - PRZYGOTOWANIE:

Koncentrat pomidorowy mieszamy z oliwą, winem, papryką ostrą i słodką, solą i pieprzem. Następnie dodajemy chili, cynamon, goździki i roztarty czosnek. Tak przygotować mieszanką nacieramy udka z kurczaka i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce. Cebulę siekamy. Udka z kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy posiekaną cebulką, podlewamy odrobiną wody i pieczemy przez około 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Tak przygotowanego kurczaka podaję z ryżem pełnoziarnistym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Udka z kurczaka po meksykańsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Drób
Grillowany filet z indyka w pomidorach - na ostro Schab z wędzonym kurczakiem Pierś z kurczaka zapiekana z kalarepką
Sałatka z miodowym kurczakiem Obiad z jednej blachy: ziemniaki,kurczak i papryka Fileciki z cebulką
Glazurowane udka z kurczaka Pierś z kurczaka z makaronem Golonka indycza z kapustą z szybkowaru
Polędwiczki z kurczaka w sosie Mini roladki z grillowaną dynią i serem Dewolaj z musztardą miodową

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane