Strona główna Udka z kurczaka po meksykańsku

Udka z kurczaka po meksykańsku

Drób « poprzedni | następny »
Ilonar2301 - Przepis na: Udka z kurczaka po meksykańsku offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 698
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Udka z kurczaka po meksykańsku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Lekko pikantny pomysł na kurczaka.


trudność: średne
czas:

Udka z kurczaka po meksykańsku - SKŁADNIKI:

  • 1 kg udka z kurczaka,
  • 1 łyżeczka słodka papryka Prymat,
  • 0,5 łyżeczki ostra papryka Prymat,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 1 łyżeczka koncentrat pomidorowy,
  • 1 łyżeczka oliwa,
  • 1 sztuka cebula,
  • 2-3 szczypty chilli,
  • 1 szklanka ryz pełnoziarnisty,
  • 1 ząbek czosnek,
  • 2 łyżki czerwone wino,
  • 1 szczypta cynamon Prymat,
  • 1 szczypta goździki mielone Prymat

Udka z kurczaka po meksykańsku - PRZYGOTOWANIE:

Koncentrat pomidorowy mieszamy z oliwą, winem, papryką ostrą i słodką, solą i pieprzem. Następnie dodajemy chili, cynamon, goździki i roztarty czosnek. Tak przygotować mieszanką nacieramy udka z kurczaka i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce. Cebulę siekamy. Udka z kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy posiekaną cebulką, podlewamy odrobiną wody i pieczemy przez około 90 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Tak przygotowanego kurczaka podaję z ryżem pełnoziarnistym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Udka z kurczaka po meksykańsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Drób
Kurczak pieczony w jabłkach Taco z indykiem i pomidorem Kurczak po włosku
Kotlety z brzoskwiniami Quiche z indykiem i burakami Kotlety drobiowo - warzywne
Kurczę w towarzystwie kurek  Filet z kurczaka w ziemniaczanej panierce Drobiowe kotlety w owsianej panierce
Pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami De volaille z serem Pierś z kurczaka duszona z pomidorami i warzywami

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane