Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Udka z kurczaka w panierce kukurydzianej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Płatki kukurydziane to jedna z moich ulubionych panierek.

Udka z kurczaka w panierce kukurydzianej Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Udka z kurczaka w panierce kukurydzianej

 

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka w panierce kukurydzianej
Do garnka wlać wodę, zagotować, włożyć umyte mięso i bulionetkę. Gotować do miękkości. Na talerz wbić jajka, dodać przyprawę kucharek, roztrzepać widelcem. Ugotowane mięso wyjąć z rosołu, lekko przestudzić, zdjąć skórę, oprószyć pieprzem. Następnie obtoczyć w mące, jajku i w płatkach kukurydzianych. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami i surówką.
Udka z kurczaka w panierce kukurydzianej
Etap 1