Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Udka z kurczaka w panierce (Pietruszkowo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Mniami mniami co tu opisywać :P Wystarczy na to spojrzeć i już wiadomo że aż ślinka cieknie :P

Udka z kurczaka w panierce (Pietruszkowo

Składniki:

Udka z kurczaka w panierce (Pietruszkowo

 

  • 2 sztuki udko,
  • 5-6 sztuk ziemniaki,
  • 1 garść mrożone warzywa,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku przyprawa do dań Kucharek,
  • do smaku papryka mielona,
  • do smażenia olej do smażenia,
  • 5 sztuk serduszka drobiowe

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka w panierce (Pietruszkowo
Udko myjemy i obtaczamy w koperku i pietruszce suszonej po czym kładziemy do naczynia żaroodpornego następnie płuczemy serduszka i wkładamy obok udka . Ziemniaki obieramy , myjemy i kroimy na wierzch udek i serduszek następnie dodajemy mrożone warzywa posypujemy to wszystko papryką,kucharkiem,pieprzem i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do temp 200stopni na około godzinę :) Smacznego :)