Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Udka z kurczaka w panierce z jogurtem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Udka w panierce są smaczne i bardzo łatwe do przygotowania.

Udka z kurczaka w panierce z jogurtem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Udka z kurczaka w panierce z jogurtem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka w panierce z jogurtem
Umyte mięso włożyć do garnka, wlać 1 litr zimnej wody, dodać ziarenka pieprzu, przyprawę do zup i gotować. Po upływie pół godziny do mięsa dodać obrane warzywa, sól, gotować do miękkości. Miękkie mięso wyjąć z wywaru, ( wywar wykorzystać do przygotowania zupy) usunąć skórę, zanurzyć w jogurcie wymieszanym ze szczyptą pieprzu i soli. Obtoczyć w bułce tartej i zrumienić na rozgrzanym oleju. Podawać z pieczywem lub ziemniakami i surówką.
Udka z kurczaka w panierce z jogurtem
Mięso z warzywami i przyprawami ugotować do miękkości
Udka z kurczaka w panierce z jogurtem
Miękkie mięso wyjąć z wywaru i usunąć skórę
Udka z kurczaka w panierce z jogurtem
Zanurzyć w jogurcie i obtoczyć w bułce tartej