Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Udka z kurczaka w pikantnym cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wspaniałe mięsko w pikantnym, chrupiącym cieście.

Udka z kurczaka w pikantnym cieście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka z kurczaka w pikantnym cieście

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka w pikantnym cieście
Umyte mięso włożyć do garnka, wlać 1 litr zimnej wody, dodać obrane warzywa, osolić i ugotować do miękkości. Jajko wbić do miski, dodać śmietanę, żółty ser, mąkę, paprykę, przyprawy, dokładnie wymieszać. Ugotowane udka obrać ze skórki, pokroić na porcje. Obtoczyć w przygotowanym cieście i zrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i surówką.
Udka z kurczaka w pikantnym cieście
Do miski wbić jajko i dodać pozostałe składniki
Udka z kurczaka w pikantnym cieście
Wszystkie przygotowane składniki wymieszać widelcem
Udka z kurczaka w pikantnym cieście
Ugotowane udka obrać ze skóry i podzielić na porcje
Udka z kurczaka w pikantnym cieście
W przygotowanym cieście obtoczyć mięso i zrumienić na oleju