Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Udka z kurczaka w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Udka z kurczaka duszone z warzywami.

Udka z kurczaka w warzywach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka z kurczaka w warzywach

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka w warzywach
Udka umyć i osuszyć, oprószyć przyprawą do kurczaka i dużą ilością pieprzu. Marchew i pietruszkę pokroić w grube talarki, paprykę i cebulę w kostkę. Czosnek i pieczarki posiekać w talarki. Mięso obsmażyć w garnku, aby się lekko zrumieniło, odwracać co jakiś czas. Po obsmażeniu dodać warzywa, a następnie podlać rosołem lub wodą, tak aby nie zakrywało mięsa. Dusić, aż marchew i mięso będą miękkie, a sos się zredukuje. Doprawić do smaku, dodać ewentualnie przyprawę Maggi.
Udka z kurczaka w warzywach
Kurczaka umyć i oprószyć przyprawą i pieprzem.
Udka z kurczaka w warzywach
Mięso podsmazyć na rumiano w garnku.....
Udka z kurczaka w warzywach
Warzywa pokroić w dosć duże kawałki.....
Udka z kurczaka w warzywach
Do mięso dorzucić posiekane warzywa......