gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Udka z kurczaka z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Udka z kurczaka z cebulą ....

Udka z kurczaka z cebulą

Składniki:

Udka z kurczaka z cebulą

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka z cebulą
Udka dokładnie płuczemy i osuszamy. Następnie mięso przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Mięso przekładamy do głębszej patelni i posypujemy odrobiną soli czosnkowej i ziołami prowansalskimi. Cebulę obieramy, kroimy w plasterki i układamy na mięsie. Wkładamy margarynę i wlewamy pół szklanki wody. Całość dusimy pod przykryciem do czasu, aż mięso będzie miękkie. (od czasu do czasu mięso obrócić i podlać wodą w razie potrzeby).