wiola11

wiola11

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Udka z kurczaka z rękawa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Udka z kurczaka są soczyste, bardzo łatwe do przygotowania. Proponuję podawać z surówką oraz ziemniakami.

Udka z kurczaka z rękawa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka z kurczaka z rękawa

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka z rękawa
Udka z kurczaka dokładnie oczyszczamy i myjemy, następnie każde udko kroimy na pół aby porcję były mniejsze.

Do naczynia wkładamy udka, przyprawiamy. Pozostawiamy na 2 godz, aby udka przeszły przyprawami.

Po 2 godzinnym marynowaniu mięsa wkładamy do rękawa.

Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku 1.5 godz na 180 stopni.

Życzę smacznego. 
Udka z kurczaka z rękawa
udka z kurczaka dokładnie mujemy i osuszamy z wody
Udka z kurczaka z rękawa
każde udko z kurczka dzielimy na pół aby porcje były mniejsze
Udka z kurczaka z rękawa
udka z kurczaka przyprawiamy i pozostawiamy na 2 godz
Udka z kurczaka z rękawa
przyprawione udka z kurczaka wkładamy do rękawa i pieczemy w piekarniku