anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Udka z papryczką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Udka są bardzo zdrowe i delikatne mięso drobiowe polecane jest na diecie i powinno być podstawą wielu dań.

Udka z papryczką

Składniki:

Udka z papryczką

 

  • 4 udka z kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • Wegeta

Sposób przygotowania:

Udka z papryczką
Udka umyć i dobrze oczyścić, osuszyć. Cebulę pokroić w piórka, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Olejem natrzeć udka a następnie roztartym czosnkiem i opruszyć papryką. Udka doprawić do smaku wegeta i ułożyć w naczyniu żaroodpornym piec pod przykryciem około 30 minut, następnie odkryć i piec jeszcze około 20 minut aż do miękkości.